Våren



Första mars och ny årstid officiellt. Nu har vi varit här ett halvår och upplevt fyra årstider. Sommaren fortsatte hela oktober och hösten var också somrig. När vintern kom i december var det den kallaste i Spanien på decennier. Mycket snö i inlandet och vi kunde också se snö på bergen men här på kusten var de kalla dagarna, under 10 plusgrader få och de dagar utan sol ännu färre. Det värsta var kylan inomhus. Nu är det alltså vår med sol och värme ute och inne.
Också hundarna, de små sorterna har fått lämna sina vinterkläder. Vintermodet har varit stickat med ben i färgerna rödblårandigt. Nu har de hundar som fortfarande måste ha kläder på sig gått över till trikåbyxor med ben och matchande tröjor med krage. Färgen tycks vara grå med diverse mönster. Jag minns inte om hundarna hade badbyxor eller små klänningar på sig i somras.
Vinterns slut firade man igår här med motorcykeltävlingar på en bana som skyddades med halmbalar. Motorcyklar i mängder låter mycket men det är ju normalt här att det låter. Tänkte på det idag på min promenad när rasten på den låsta inhägnade skolgården var slut. Rasternas början och slut meddelas med hög popmusik i mycket effektiva högtalare. I Sverige är skolgårdarna ofta öppna och barnen utspridda på rasterna men in ringer man ibland med på samma sätt som man samlar in korna.
Vi "tvättade öronen" med musik igår på Santa Cecilias avslutningskonsert. Fantastiskt vackert. Solisten var en ung liten kille från Taiwan som spelade bambuflöjt. Vilket instrument! Är det en sån som  Snusmumriken har?
Orkestern spelade bland annat Verdi och fick hjälp av en barnkör. Inte sjöng de Idas sommarvisa utan Fångarnas kör.
Det finns kulturskillnader som jag hoppas kunna sammanfatta om två månader.
Nu hör man radion i högtalarna på gården. Maria som städar trappor och utomhus jobbar idag och har musiken på med hjälp av den utmärkta sorten av högtalare.
God vår med blå kvällar önskar jag er alla.

Kommentarer
Postat av: fridan

hej mamma!

vad det händer mkt hos er hela tiden!



här snöar det igen, suck! MASSOR!



jag fixade håret på studio 22 hos emma. kramar!

2010-03-01 @ 16:42:50
URL: http://kaloescha.blogg.se/
Postat av: mamma

Hej! jag ska bara visa B hur man gör.

2010-03-09 @ 12:53:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0