Mat



Spanjorerna lagar mat från grunden fortfarande trots att så många kvinnor arbetar heltid. Många handlar också dagligen. Utbudet i affärerna är i vissa områden mindre än i motsvarande i Sverige. Bland annat innehåller grönsaksdiskarna inte så många olika saker men andra saker som bladselleri som ingår i all matlagning. sedan finns ju fisk-och köttdiskarna, de manuella, kvar i de flesta butikerna. Därutöver är det många som handlar i de speciella grönsaks- och kött- och brödbutikerna.
Färdigmat finns inte alls i den utsträckning som vi ofta har i våra frysdiskar. Ingen findusfisk med alla tillbehör osv. Det finns snabbmatsrestauranger och pizzerior men de flesta äter sin hemlagade måltid varenda dag. Däremellan kan man äta kex och kakor och sånt som det finns massor av. Spanjorerna tror som fransmännen att lite choklad i allting gör allt gott.
Min frukost i bilden är svensk eller hur? Jogurt med tysk mysli ( finns i en affär som heter Mercadona ), juice från en Valencia-apelsin, en halv paprika ( de är stora här ), knäckebröd ( också från Mercadona ), tyskt mörkt bröd från Liedl med Philadelfiaost( av misstag köpte jag lightvarianten) en jättemugg svart kaffe.
Igår lagade vi en kycklinggryta. Receptet hittade jag i Alex Schulmans blogg och modifierade den så att den passade här.
Potatisen har vi nästan glömt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0