Långfredagen



Här finns ingen skärtorsdag eller långfredag utan den heliga torsdagen och den heliga fredagen. Värst heligt är det inte,  kanske mer månglarnas paradis. Alla affärerna har öppet och därtill otaliga strandfölsäljare, barer, restauranger och turister i mängder. Svårt att ta sig fram på strandpromenaden och i sanden är det fullpackat med solande människor. Havet är inte så varmt än, kanske femton grader, men vissa barn och vuxna badar ändå.
Det heliga händer på kvällarna när olika processioner går på gatorna som igår korsets väg. Inte särskilt många människor utöver de utklädda aktiva syntes. Också de som deltar i processionerna tycks pausa från det heliga under mässan och välja att gå in i barerna och titta på fotboll ( det är heligt) och ta en öl eller när det gäller barnen en glass. Så skillnaden mellan det sekuläriserade samhället och detta är inte så stor.
Bildens barn deltog i korsets väg och då går man helt tyst och långsamt och värdigt. Den största flickan hade ett alldeles för stort ansvar. Hon väste och förmanade men de små valde hoppa jämnfota och sjunga små trudelutter ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0