Röster

Nu på lördagkväll går några musikanter runt i stan och kör en utklädd man i någon sorts vagn. Svensexa? Ett helgon?
Hundarna skäller. Många hundar här är små med väldigt gälla röster.
Vi har varit på stranden, simmat och solat samt ätit italiensk glass på en glassrestaurang. Kvällen är ljum och mycket folk ute.
Överallt i stan hittar man grupper av spanska kvinnor, gamla och yngre. De kan sitta på kafeerna och spela kort eller på stranden i en ring i sina solstolar och de pratar, inte om bantning eller vad de ska handla utan om politik och troligen också om relationer. De sitter länge och pratar och pratar och alla har höga grova röster. ( en viss generalisering). Det där med rösterna gäller överallt. Kassörskorna talar jättehögt, kunderna likaså. Våra grannar eller fru grannen talar genom alla väggar. En tinnitusvarning råder i närheten av en spansk kvinna. Sjuttiotalets Röda Bönor som sjöng " Varför har kvinnor så svaga röster..." hade inte träffat dagens spanska kvinnor.
Nästan alla kvinnor arbetar om de nu inte är arbetslösa. Den spanska hemmafrun är bara ett minne i form av de gamla kvinnorna i städrockar. Födelsetalen har sjunkit till bottennivåer som i Italien.
Kvinnokampen pågår.

Kommentarer
Postat av: San Pedro

Mmmm... ljuvligt

2009-09-22 @ 20:56:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0