Posten och Vodafone



Idag har jag varit på posten. Det var som att gå tillbaka i tiden, inte så mycket men ändå. Posten här är som posten var i Sverige när den fanns. Ordning och reda och nummerlappar och man kan göra alla möjliga ärenden där.
Bilden är speciellt till alla i familjen som jobbar/har jobbat/kommer att jobba på posten.

Vodafone i sin tur är inte som Telenor i Växjö. Vodafone här är inte service.Vodafone är mycket långsamt och mycket papper. För några veckor sedan köpte vi ett mobilt internetabonnemang hos Vodafone. Det tog två dagar med papper och pass som skulle faxas hit och dit. Idag har vi sagt upp detta. Det tog över en timme på Vodafone plus en massa papper och fax igen. Alltså när ni  klagar på svensk byråkrati bo i Frankrike eller Spanien ett tag för att få perspektiv.
Nu har vi en lokal internetleverantör, billig och bra. Två män har idag monterat en sändare utanför köksfönstret och dragit in en massa meter sladd som de fäst snyggt och osynligt på tak och golv, alltså inte en sån egen lösning med sladdar genom huset genom konstiga hål som man borrat i vägen som familjen är van vid.
B har nu nått till såna nivåer i sin spanska att han kan göra affärer av denna sort.
Jag kan köpa kaffe och chokladkakor med mandel i. Alla har ju sin kompetens. Vet bara inte riktigt hur våra språkkompetenser kompletterar varandra. Vi kan ju inte köpa chokladkakor varje dag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0