Vilka handlar i alla dessa affärer?

Cullera är en ganska liten stad, mindre än Växjö på vintertid men i precis varje kvarter kan man hitta en brödbutik, en tidningsaffär, en köttbutik som också har lite annat, en fruktbutik som är också har lite annan diverse än frukt och grönsaker, en skobutik, en väskaffär, en klädaffär,ett apotek ( Blir det så i Sverige också när privatiseringen är genomförd? ) som ofta säljer en massa annat som barnmat, olika hudkrämer, hälsosamma skor mm, en parfymaffär, en mäklare, ett par frisörer, två banker, en kinesaffär som säljer allt från kläder till husgeråd, två-tre restauranger. I vartannat kvarter hittar du en hemelektronikaffär, en möbelaffär, en... Dessutom finns det tre, fyra stora mataffärer centralt.
Man kan leva ett helt liv i ett enda kvarter och köpa allt du behöver. Det finns förstås också stora köpcentrum lite utanför staden.
Överallt är det folk. Hur går det ihop sig med lågkonjunktur och hög arbetslöshet? Jag märker ingen större skillnad nu när sommargästerna har lämnat staden.
På stranden har vsserligen små butiker och flera restauranger stängt för säsongen.
Hösten har kommit med sjunkande temperatur. Idag är det 17 grader.
Nu ska jag ut och handla bröd och skor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0