Olika sätt att bo



Där vi bor är alla hus höga, tio tolv våningar eller mer. Flera hus är byggda på sjuttiotalet och har loftgång på ena sidan och balkonger på andra. I den gamla staden finns lägre hus där själva lägenheten är byggd i våningar. Ingången är direkt från gatan in i ett rum. Så har vi bott ett antal gånger på semestrar både i Frankrike och i Spanien. När vi var i Lescala hade vi en central lägenhet i fyra våningar. När man satt i soffan i det kombinerade kök och vardagsrum skulle man ha kunnat nypa passerande folk genom fönstergallren. Det fanns badrum i alla våningar vilket var bra eftersom vi var tio personer på den resan. Anna och Hanna bodde högst upp och hade en takterass dit de drog sina madrasser på de allra varmaste nätterna.
Utöver de två sorters boenden finns det förstås vilor och radhus, ofta i de nybyggda "urbanisationerna" som är som trista förorter utanför allt annat liv men bostäderna är fina.

Att bo som vi nu har sina sidor när det blåser. Vinden går rakt genom från loftgången till balkongen och det betyder kallt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0