Det smäller jämt



Årets största fest i Valencia och runt omkring är Fallas som firas i mitten av mars. I mycket god tid i början av oktober innan utser man officiella Fallasmänniskor. Än så länge vet jag inte så mycket om denna fest där man också kommer att sätta eld på stora pappersstatyer som olika konstnärer just nu tillverkar. Någon sorts karneval som pågår en vecka är det.
Varannan lördagkväll kan man nu se och höra ett tåg bestående av krinolinklädda kvinnor, små flickor, män i någon sorts folkdräkt, musikanter i svarta kostymer vandra runt hela stan och stanna i olika barer där de bjuds på öl. Utöver musiken smäller man rökbomber på sin väg och har ett fyrverkeri någonstans.
Spanjorerna måste älska fyrverkerier och smällare. En svensexa går till så att den blivande utklädda brudgummen vallas från bar till bar följd av en liten blåsorkester. Vid varje stopp smäller man något som låter som värsta kriget. Fyrverkerier har man också i alla festligheter som bröllop och annat. Man avskärmar en kvadratmeter på någon gata och skjuter upp sina raketer. Det spelar ingen roll om det är mitt på dagen i solsken eller på kvällen i mörkret. Bara det låter och syns räcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0