Barn och kläder

Jag har märkt att de flesta barnen är väldigt välklädda och välkammade här, speciellt på en söndag. Det finns massor med butiker som säljer moderiktiga kläder för barn i alla åldrar från en dag till tonåren tex helt vansinnigt obekväma yllekappor till ettåringar.
Många skolor har skoluniform som består av en veckad rutig kjol som går under knäna och en vit eller beige eller gul piketröja plus svarta strumpor som är som för långa ankelsockor eller för korta knästrumpor  och svarta skor. Pojkarna har för övrigt likadana kläder men i stället för kjol har man grå eller svarta kostymbyxor. I de katolska skolorna har man helsvarta veckade kjolar och svarta byxor. I denna mundering går barnen från fem årsåldern hela dagarna. Skolorna runtomkring oss har inga uniformer utom den vanliga som i Sverige, jeans och tröja.

De välklädda söndagsbarnen fick mig att minnas hur min äldsta dotter som liten kom gråtandes hem från sandlådan en dag och undrade varför hon aldrig hade kläder som hon inte fick smutsa ner.

November är alltså här. Vädret har inte fattat det. Himlen är blå och temperaturen hög.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0